19 september 2017

Antonies bezoek aan het consultatiebureau met 8 weken

Vanmorgen was het weer zover: ik mocht met Antonie naar het consultatiebureau. Er zullen genoeg moeders zijn die me voor gek verklaren, maar ik vind het dus echt leuk om te gaan. Niet alleen wil ik graag weten of hij goed gegroeid is, ik zit ook echt te wachten op de adviezen. En ik ben ook héél blij dat Antonie vandaag maar liefst twee prikken kreeg. Liever inenten dan ziek.

Meten is weten

Het was natuurlijk geen vier weken geleden dat Antonie voor het laatst gewogen was. We zijn een paar weken geleden van fulltime kolven overgestapt naar fulltime de borst, en daarom was ik een aantal keer extra bij het consultatiebureau langs gegaan om te wegen. De laatste keer was twee weken geleden, tot dan volgde Antonies gewicht netjes de curve. Er was dus geen reden voor me om bang te zijn dat hij te weinig aangekomen zou zijn, maar toch vond ik het spannend. Ik had zelf al in de curve opgezocht hoeveel het minstens moest zijn: ±4150 g. En voor het geval het te weinig zou zijn had ik speciale curves voor baby’s met Downsyndroom uitgeprint (van het CDC).

Tromgeroffel: Antonies gewicht, lengte en hoofdomtrek

Ik had helemaal niet ongerust hoeven zijn, Antonies gewicht zat met 4345 g ver boven de curve die hij tot nu toe volgde. Zijn lengte was 55 cm, nog wel precies volgens curve. En zijn hoofdomtrek was 37 cm, dat is bijna zoveel als zijn grote broer Jim bij de geboorte had. ?

Gewicht:            4345 g

Lengte:               55 cm

Hoofdomtrek:   37 cm

Antonies ontwikkeling

De wijkverpleegkundige deed twee proefjes met Antonie. De eerste was of hij haar aankeek en dan volgde met zijn ogen. Zij stelde vast, net als ik ook al thuis had gedaan, dat hij dat echt al heel goed doet. Het tweede proefje was of hij zijn hoofdje optilde terwijl hij op zijn buikje lag. Ook dat deed hij, een beetje tot verbazing van de wijkverpleegkundige, heel goed. Ik bekende dat ik daar eigenlijk ook een beetje verbaasd over was, maar ook heel trots! Fysiek gaat Antonies ontwikkeling dus heel goed, het enige dat hij nog niet doet is eigenlijk het lachje. Hij kan wel lachen, als je hem kietelt ofzo, maar hij lacht niet terug. En dat is eigenlijk wat ‘hoort’ met deze leeftijd. Het gaat ongetwijfeld komen natuurlijk, maar waarschijnlijk duurt het ietsje langer.

De vaccinaties

Tegen het eind van het consult begon Antonie al een beetje geïrriteerd te raken. Het was namelijk eigenlijk al een half uur te laat voor zijn voeding, en hij had duidelijk trek. Toen kreeg hij ook nog eens twee vaccinaties, DKTP en Pneu, en toen was het echt gillen. Gelukkig was het verdriet weer snel over toen ik in de wachtkamer borstvoeding gaf.

Daar word je moe van als baby

Ik kan wel merken dat het nogal enerverend was voor Antonie, want hij wil nu alleen nog slapen. Ik hoop maar dat hij verder niet zoveel last heeft van de prikjes, en dat hij nog wel wakker wil worden om te eten…

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageren Christine 22 september 2017

  Hier misschien een hart onder de riem door te zeggen dat mijn dochter pas met elf weken de eerste keer lachte.. geen haast dus!

 • Reageren Rebecca 20 september 2017

  Hij is mooi!
  Fijn dat hij zo goed groeit.

 • Reageren Lisette 20 september 2017

  Ideaal dan hè als je gewoon de borst kunt geven om te troosten. Het beste medicijn, zo fijn dat dit nu live lukt!
  Lisette onlangs geplaatst…Blind typen, is dat nu echt nodig?My Profile

 • Reageren mieke 19 september 2017

  wat fijn dat hij het zo goed doet en dat het nu goed gaat met de borstvoeding!
  ik vond het ook nooit erg om naar het consultatiebureau te gaan! als de tweede baby er is denk ik daar misschien anders over omdat ik nu ook nog een peuter heb die waarschijnlijk ook mee moet…dat lijkt me nog wel een uitdaging, maar we zullen zien;)

  • Reageren Elisabeth 19 september 2017

   Jim vindt het geweldig als hij mee mag. Er is zoveel speelgoed! Hij noemt het t sollicitatiebureau….

  Laat een reactie achter

  CommentLuv badge