27 november 2017

Als mama ziek is… viert papa feest

Hoe vaak ik niet lees dat moeders niet ziek kunnen zijn. Of niet ‘mogen’ zijn. Volgens mij is dat belachelijk. Gelukkig maar, want ik ben best vaak ziek. Een paar keer per jaar. Kan ik niks aan doen. Het lijkt wel alsof ik ieder minuscuul infectietje oppik. Ik probeer er doorheen te werken, maar meestal lukt het niet.

Van de week was het weer raak. Ik ploeterde al een paar dagen door een stevige verkoudheid heen. (Zo eentje waarmee je je collega’s mateloos irriteert. En waardoor ze blijven suggereren dat je je misschien toch maar ziek moet melden. Beter voor jou, toch? Beetje uitzieken…) Maar helaas kreeg ik er nog een buikgriepje overheen. Uitgeschakeld dus.

En ja, het hele huishouden kwam tot stilstand. Maar niet omdat ik onmisbaar ben hoor, helemaal niet. Wat ik in het huishouden doe kan Rogier makkelijk overnemen. Hij doet het alleen niet. Het is zelfs zo, dat hij alles wat hij normaal doet gewoon laat liggen. Waarom zou je? Als er toch geen vrouw is om aan je kop te zeuren over de troep…

Als mama ziek is valt papa lekker terug in zijn vrijgezellengedrag. Relaxed man! Eventjes vakantie. Languit op de bank, en X-boxen. Dekentje erbij, kun je d’r ook gewoon slapen. Waarom zou je de vaatwasser uitruimen, als je dat ene bord dat je nodig hebt er ook gewoon dan uit kan trekken? Waarom zou je de schone was in de kast leggen als je je schone kleding ook kunt pakken als je je toevallig aan wilt kleden? Waarom zou je überhaupt wassen? Als er geen schone meer in de kast ligt kan die onderbroek van gisteren kan eigenlijk nog best.

Tot dat laatste is het gelukkig niet gekomen. Na twee dagen was ik weer beter. En na een uurtje geïrriteerd gezeik aan zijn kop over de staat van huishouden was papa ook weer geland. Helemaal uitgerust, na twee daagjes voor zichzelf. En trots ook. Dat hij zijn mannelijkheid niet kwijt, maar gewoon hervonden had.

Nou denk ik trouwens niet dat álle mannen zo zijn hoor. De mijne is dat toevallig, maar er zullen er genoeg zijn die niet tegen troep kunnen. En andersom ook. Er zijn vast vrouwen die liever in troep leven dan opruimen. En w at maakt het ook uit? De kids vinden het prima. De mijne zijn zo jong dat ze het niet eens doorhebben. Antonie lag lekker veel bij mij in bed, en Jim mocht álles, zolang hij maar niet teveel lawaai maakte. Iedereen was eigenlijk tevreden. Behalve ik dan.

Hoe gaat dat bij jou, als je ziek bent?

 

 

Vorige post Volgende post

5 reacties

 • Reageren Rebecca 16 december 2017

  Hahaha, hier gaat het net zo!!!

 • Reageren Kholoud 28 november 2017

  Ik kan niet ziek zijn, dan loopt alles in het honderd. Ik kan maximaal een dutje doen een paar keer per jaar, maar alleen als ik zo goed als op sterven lig. Mijn man vertrekt vroeger dan dat wij wakker worden en ik ben meestal vroeger ën vaker thuis. Ik kan moeilijk mijn kinderen (2 en 4) honger laten lijden en niet naar school brengen. Dus ook al ben ik strontziek, dan nog moet ik functioneren. Toen mijn dochter 1 maand was, had ik een borstontsteking wat gepaard ging met koorts. Ik ging gewoon door met mijn routine, op een middagdutje

 • Reageren Monique 27 november 2017

  Hihi, nee gelukkig gaat dat bij ons anders. Mijn vriend is sowieso al meer van het ruimen dan ik ben, dus als ik dan eens ziek ben (wat gelukkig bijna nooit is), hoef ik me geen zorgen te maken. Ik denk juist dat het er dan alleen maar beter op wordt 😉
  Monique onlangs geplaatst…Evi’s cadeautjes #2My Profile

 • Reageren Henrieke 27 november 2017

  Fijn dat je weer beter bent!

  Hier komt het weleens voor dat ik even een rustig avondje nodig heb, na een lange dag ofzo. Dat betekent dan blijkbaar dat ik ons allebei een avondje vrij geef, en dan heb ik ook niet de energie om hem te vertellen wat hij moet doen. Dus zeker een beetje herkenbaar dit! 🙂

 • Reageren Paula 27 november 2017

  Klinkt als een nieuwe variatie op loedermoeder, of begrijp ik het niet goed? Soort loederechtgenote? Of andersom: loedervader, of eigenlijk loederechtgenoot.
  Maar je bent ’t kwijt, dat is mooi, en je griepje ook, nog mooier! ???
  Hou je haaks!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge