8 juni 2016

Aanrader: Veilig bevallen van Beatrijs Smulders

Aanrader: Veilig bevallen van Beatrijs Smulders – De afgelopen weken was er ineens weer veel te doen over hoe wij bevallen in Nederland, en of dit wel veilig is voor moeder en kind. RTL nieuws meet de dood van baby Janou breed uit en in een reactie zegt gynaecoloog en hoogleraar Gerard Visser onder andere dat ouders in Nederland niet genoeg informatie krijgen over wat ze te wachten staat bij een bevalling. Bovendien noemt hij een aantal afschrikwekkende cijfers over medisch ingrijpen.

veilig bevallen

Zijn uitspraken verbaasden me. Ik had namelijk het idee dat ik heel goed wist wat een bevalling inhield voor ik er aan begon. Ik had me echt goed ingelezen. Maar dat had ik natuurlijk zelf gedaan, op eigen initiatief. Als ik niet zelf op zoek was gegaan naar informatie had ik niet geweten wat me (misschien) allemaal te wachten stond.

Als je zwanger bent kun je alles vragen aan je verloskundige en/of gynaecoloog, maar er is slechts een beperkte tijd tijdens de consulten. Je inlezen over de bevalling is daarom geen overbodige luxe. Begrijp je alsnog iets niet, of wil je meer informatie kun je de vragen die je hebt tijdens het lezen opschrijven en stellen als je weer een afspraak hebt bij de verloskundige of in het ziekenhuis. Zo verzeker je je ervan dat je je optimaal hebt voorbereid op je bevalling.

 

Beatrijs Smulders

Beatrijs Smulders is een Nederlandse verloskundige. Ze speelt 35 jaar een prominente rol in de verloskundige zorg in Nederland. Ze is oprichter van het Geboortecentrum Amsterdam, een groot centrum met allerlei faciliteiten voor zwangeren en jonge moeders. Ze is auteur van de handboeken ‘Veilig Zwanger’ (link)‘Veilig Bevallen’ (link) en ‘Veilig door de Kraamtijd en de eerste maanden erna’ (link). Ook schreef zij het informatieve boek ‘De meest gestelde Vragen over Zwangerschap en Bevalling’ (link). (bron)

 

Veilig bevallen – Het complete handboek voor de bevalling

In het boek ‘Veilig bevallen’ bespreekt Smulders alle aspecten van de bevalling. Van de psychologie achter het bevallen, tot praktische tips. Van het begin van de weeën tot de nageboorte. Ze bespreekt de pijn, geeft tips hoe je daar mee op kunt gaan, alle soorten pijnbestrijding passeren de revue. Er wordt nog eens goed nagegaan of het wel veilig is om thuis te bevallen in Nederland, en wat nou de rol is van de verloskundige, gynaecoloog en kraamzorg. Het verloop van de bevalling als alles goed gaat wordt besproken, maar Smulders schuwt de mogelijke complicaties en vervelende ingrepen die daarop volgen niet. Tot slot bevat het boek nog een aantal bevallingsverhalen om te lezen en krijg je antwoord op de meest gestelde vragen aan de verloskundige.

 

Een aanrader

Ik vind ‘Veilig bevallen’ van Beatrijs Smulders een echte aanrader. Het boek geeft alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op je bevalling. Mogelijke complicaties en vervelende ingrepen worden besproken, maar de schrijfster stelt ook gerust en geeft handvatten om zo ontspannen mogelijk aan de bevalling te beginnen. Bestel ‘Veilig bevallen’ van Beatrijs Smulders via onderstaande link.

 

 

Kortom, ik vind dit boek een aanrader. Alle informatie die in dit boek staat heb ik voor mijn bevalling uit verschillende bronnen bij elkaar geschraapt. Dit boek levert alle informatie handig in één. Hoe hebben jullie je voorbereid op je bevalling?

 

 

Dit artikel bevat affiliate links. Dat betekent dat je, als je iets bestelt via de links in het artikel, meehelpt deze website in de lucht te houden. Het boek ‘Veilig bevallen’ van Beatrijs Smulders heb ik gratis ontvangen van uitgeverij Kosmos.

Vorige post Volgende post

4 reacties

 • Reageren Vlijtig Liesje 10 juni 2016

  Helemaal mee eens. Ik vind het een geweldig boek, en las het voor elke bevalling!

 • Reageren Nienke 9 juni 2016

  Ik heb zelf zwangerschap voor dummies gelezen, waar de bevalling ook uitgebreid in uitgelicht werd. Verder heb ik heel veel gegoogled.. Ik had wel het idee dat ik goed voorbereid was qua kennis. En verder qua pijn en gevoel heb ik het maar een beetje over me heen laten komen. En het is allemaal goed gekomen 😉

 • Reageren MetMirjam 8 juni 2016

  Ik heb zwangerschapsgym gevolgd (waarbij ik me afvroeg wat ik er in hemelsnaam deed..), me een beetje ingelezen op het internet en met mama-vriendinnen gepraat.
  Verder heb ik alles maar een beetje over me heen laten komen.. En dat werkte prima voor ons 🙂
  MetMirjam onlangs geplaatst…Iemand op zoek naar een loedermoeder? Hier is ze…My Profile

 • Reageren Emy Dirks 8 juni 2016

  Ik hoorde van mijn nicht dat het Veilig bevallen een echte aanrader is! Ik moet me nog helemaal verdiepen in de bevallings-wereld ? Gelukkig nog 14 weken te gaan! Ben wel al begonnen met zwangerschapsyoga? Hoe meer info hoe beter lijkt mij!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge