15 juni 2016

Waarom het wél een goed idee is om je dreumes kersen te laten eten

kersen collageGisteren was mijn vrije dag, mijn mamadag. Die dag mag ik lekker de hele dag met Jim doorbrengen. We doen standaard gewoon kneuterige dingetjes en huishouden en boodschappen, maar omdat het samen met hem is, is het altijd leuk. Bijna de hele koelkast was leeg, dus we zijn meteen boodschappen gaan doen.

Ik had zin om Jim lekker te vertroetelen, en had gezien dat bij de Hema de aardbeien in de aanbieding waren. €2,- per bakje, voor één van Jims favoriete soorten fruit. Dat was het me dubbel en dwars waard. Helaas waren ze uitverkocht, en waren ze bij de Albert Heijn €2,99! Een beetje duur, vind ik persoonlijk, maar ja, Jim vindt ze zo lekker. Ik had ze al bijna in mijn mandje gelegd, maar toen zag ik dat de kersen €2,29 waren. Ergens achter in mijn hoofd hoorde ik een stemmetje dat zei dat dat misschien niet zo’n handig idee was, maar de krent in mij won. Jim ging vandaag kersen eten in plaats van aardbeien.

 

Toen we weer thuis waren was het al een uur of elf. Aan de late kant voor Jims fruithapje, dus hij had flinke honger. Op dat moment begon me een beetje te dagen waarom het niet zo’n handig idee was. Ik moest namelijk eerst alle kersen gaan ontpitten. Zonder kersenontpitter (zoals deze), dus dat duurde lang. En dat terwijl de ongeduldige dreumes aan mijn benen hing, en zo ongeveer mijn broek naar beneden probeerde te trekken.

Uiteindelijk lukte het om genoeg kersen schoon te maken en kon Jim gaan eten. Ik hoef je vast het beeld niet te schetsen, alles zat onder het kersensap. Hij zelf natuurlijk, zijn halve gezicht en zijn armpjes tot de ellebogen. Zijn kleren, ondanks een grote slab. De witte Ikea kinderstoel, de grond, ìk natuurlijk…. Ik denk dat ik wel tien wet wipes hebt gebruikt om Jims gezicht en armpjes schoon te maken, maar en bleef een donkerroze waas over hem hangen. En die vlekken zullen waarschijnlijk nooit meer uit zijn kleertjes gaan… Het blad van de kinderstoel wordt ook nooit meer zo maagdelijk als het geweest is, en ik denk dat het een paar dagen zal duren voor het roze onder mijn nagels weg is gesleten.

 

 

Maar het was het waard! Hij vond het echt zo lekker. Je kan aan de foto’s wel zien dat hij aan het genieten was. En daar doe je het toch eigenlijk voor, als moeder. Ja toch? Volgende keer als de aardbeien weer duurder zijn dan de kersen doe ik het gewoon weer. Al hoop ik stiekem dat het een héél mooi aardbeien jaar wordt. En een wat minder kersenjaar. Gewoon, voor het gemak.

 

 

Hebben jullie weleens kersen aan je dreumes gegeven? En werd het toen ook zo’n knoeiboel?

 

 

Vorige post Volgende post

10 reacties

 • Reageren Bregje 16 juni 2016

  Genieten dit! ?
  Bregje onlangs geplaatst…Mijn eerste paniekmoment als moederMy Profile

 • Reageren Cindy - levenalsmama.nl 16 juni 2016

  Wat een heerlijke foto’s! Mijn dreumes heeft toevallig deze week ook voor het eerst kersen gegeten. Ik moet me zeggen dat de zooi me alles mee viel, ik maakte er met het ontpitten een grotere rommel van volgens mij haha. Maar ze vond het ook heerlijk en heeft er al een paar dagen van kunnen genieten.

 • Reageren Merel 16 juni 2016

  Geweldige foto’s!
  Om de reden die je hier noemt nooit geprobeerd nog, veel werk. Zo’n ontpitter lijkt me wel wat!
  Merel onlangs geplaatst…Papa vertelt: zijn bevallingsverhaalMy Profile

 • Reageren Josan 16 juni 2016

  Nog niet gegeten maar hier in de buurt heb je overal kersenstalletjes. Daar kan je ze kopen direct uit de boomgaard.
  Josan onlangs geplaatst…Handige babyspullen: Bugaboo seat linerMy Profile

 • Reageren Malou 15 juni 2016

  Wat een leuke foto’s zeg! Nomi heeft nog nooit kersen gegeten, en ik vrees dat ze het toch niet wil hebben. Qua fruit wil ze alleen banaan..
  Malou onlangs geplaatst…Iemand anders maakte Nomi’s geboorte bekend op FacebookMy Profile

 • Reageren Mathiske's mama blog 15 juni 2016

  Emily vind kersen ook erg lekker. Ik was de vlekken er altijd uit met een ossengal stick, werkt super goed! Wat een heerlijke foto’s!
  Mathiske’s mama blog onlangs geplaatst…Onze eerste ivf poging. Injecties, hormonen, overstimulatie.My Profile

 • Reageren MetMirjam 15 juni 2016

  Haha ja, dat zag er ongeveer ook zo uit! Kleertjes apart gehouden voor een volgend kersen-festijn 😉
  MetMirjam onlangs geplaatst…Verandering van smaak tijdens én na de zwangerschapMy Profile

 • Reageren (Lori) Mama's Jungle 15 juni 2016

  Haha ja en hier heb ik ook aardig wat kleding met div vlekken die er niet meer uitgaan :/

 • Reageren Kim 15 juni 2016

  Ja! Kleertjes weggegooid, inderdaad.

 • Reageren Resaarcle 15 juni 2016

  Wat een heerlijke guitige smakelijke foto’s!

 • Laat een reactie achter

  CommentLuv badge